woensdag 16 december 2020

Voor onze gemeente

 



Op 9 december 2005 werd, ten overstaan van notaris Bulthuis van Vechtstede Notarissen in Hardenberg, de oprichtingsakte gepasseerd van OpKoers.nu. Hiermee was de nieuwe (politieke) vereniging een feit en kon aansluitend de officiële inschrijving bij de Kamer van Koophandel plaatsvinden. Nu 15 jaar later hebben we vijf raadsleden en leveren we een wethouder. Het is niet zonder vallen en opstaan gegaan maar we hebben ook geleerd als politieke partij. Maar ons uitgangspunt: Lokale politiek zonder omwegen staat nog steeds voor OpKoers.nu. We hebben ook geleerd dat niet alles op gemeentelijk niveau besloten wordt. De provincie en nog meer Den Haag leggen soms maatregelen op waar we niet blij van worden maar waar we wel aan gehouden zijn. Ik noem bijvoorbeeld de energietransitie, financiering jeugdzorg en de huishoudelijk hulp. Volgens Den Haag konden de gemeente beter maatwerk leveren en tegen een lager bedrag… Dat laatste nekt onze gemeente geweldig. Tot overmaat van ramp kwam er ook nog het bevel van hogerhand dat iedereen (ongeacht zijn inkomen of vermogen) recht had op huishoudelijke hulp voor 19 euro per maand en pakten zich donkere wolken samen boven de financiële situatie van de gemeente Hardenberg. Maar er wordt gewerkt aan een oplossing.

OpKoers.nu heeft wel contacten in Zwolle en Den Haag, we voelen ons altijd zeer welkom bij de landelijke politieke partijen, immers onze stemmen voor de Provinciale Staten en de Tweede Kamer liggen nog niet vast. Toch zien ook wij dat de regionale belangen vaak ondersneeuwen in de Randstedelijke afwegingen. Daar zijn de meeste stemmen te winnen, maar zelfs in vergelijking met aantal inwoners komt onze provincie er zeer bekaaid af in de Tweede Kamer. Dat kan in de toekomst wel een groot gevaar worden voor de mensen die hun brood moeten verdienen op het platteland.

Het is met enige schroom dat wij ons bemoeien met de Tweede Kamerverkiezing, wij waren blij met Rick Brink op plaats 24 van de CDA lijst. Rick was zeker niet kansloos geweest met zijn landelijke bekendheid als minister van gehandicaptenzaken. Helaas trok Rick zich terug. Toch staan er nu nog vier raadsleden; Piet Cees vd Wel, Romano Boshove, Linda Verschuur, Gijs Schuurman en wethouder Alwin te Rietstap van de gemeente Hardenberg kandidaat. Vandaar een oproep van OpKoers.nu in het belang van onze gemeente. Blijf op 15, 16 of 17 maart niet thuis maar stem landelijk een keer lokaal voor de Tweede Kamer.

Bedankt alvast en fijne feestdagen en vooral gezond nieuwjaar, Annie Kelder, Eddy Geesink, Cees Pieper, Alex Bakker, Jan ten Kate en Wim Kloekhorst namens de fractie van OpKoers.nu.

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.