woensdag 17 maart 2021

Wat maakt het verschil tussen wel of niet te gaan stemmen?


 

Maandag- dinsdag en vandaag was iedere kiesgerechtigde Nederlander in de gelegenheid zijn of haar stem uit te brengen voor de leden van de Tweede Kamer. Personen vanaf 70 jaar hadden zelf de mogelijkheid om per post te stemmen in verband met de corona epidemie.

Vaak hoor je de opmerking heeft stemmen wel zin want de politici doen ze toch wat ze zelf willen. In deze column probeer ik deze inwoners ervan te overtuigen dat stemmen wel terdege zin heeft en het verschil kan maken in het. Echter dit verschil begint in het stemhokje.

Om de belangen van Hardenberg beter te laten doorklinken in Den Haag heeft u de kans gehad om een van de vijf kandidaten uit de Gemeente Hardenberg te kiezen.

Ongetwijfeld zult u weten wie deze kandidaten waren maar toch hier nog een keer overzicht daarvan.

Namens Het CDA:                 Piet Cees van der Wel

Namens De Christen Unie:    Alwin te Rietstap

Namens GroenLinks:             Romano Boshoven

Namens 50PLUS:                  Linda Verschuur

Namens 50PLUS:                  Gijs Schuurman

 

Zij weten als geen ander wat er regionaal speelt en waarvoor de inwoners van o.a. de Gemeente Hardenberg, maar ook voor de regio voordeel gehaald kan worden.  50PLUS is bijvoorbeeld een grot voorstander van de Nedersaksenlijn de direct spoorwegverbinding tussen Enschede en Groningen. Op deze manier kunnen dan twee universiteitssteden met elkaar worden verbonden. Ook moet dan de heropening van station Bergentheim worden gerealiseerd. Hieruit blijkt dus duidelijk dat stemmen wel terdege zin heeft. Mocht u ook iemand zijn die nu niet heeft gestemd dan krijgt u op * Woensdag 16 maart 2022 opnieuw een kans. Dan zijn er namelijk de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad. Let dan wel goed op wat de verschillende partijen hebben beloofd en ook daadwerkelijk hebben ingebracht tijdens de gemeenteraadsvergaderingen van de voorgaande (dus nu) zittingsperiode. Natuurlijk zijn er partijen die veel beloven maar waar de resultaten van mager zijn. U kunt dan zelf wel een goede keuze maken aan welke partij u uw vertrouwen geeft. Een

belangrijk agendapunt is momenteel de woningbouw. In heel Nederland is er behoefte aan betaalbare starterswoningen en woning voor ouderen die graag zelfstandig willen blijven wonen. De fractie van 50PLUS zowel landelijk als ook de plaatselijke fractie wil zich hiervoor gaan inzetten. Dit zal ook in ons verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen een van hoofdthema’s zijn. U weet dat op voorstel van de fractie 50PLUS Hardenberg ook de afgelopen drie jaar een aantal belangrijke zaken voor de inwoners zijn doorgevoerd. Wij denken hierbij aan de starterslening, de afvoer van medisch afval, de luchtkwaliteit in scholen, Ook zullen wij zo wel op landelijkniveau als op gemeentelijkniveau aandacht blijven vragen voor de Nedersaksenlijn. De spoorverbinding tussen de universiteitssteden Enschede en Groningen. Ook willen wij ons dan inzetten om opnieuw een station geopend te krijgen in Bergentheim. Een ander belangrijk punt voor de fractie van 50PLUS Hardenberg is de openbaar vervoervoorziening in de gemeente Hardenberg. Veel belangrijke buslijnen onder andere via zorgcentrum Clara Feyoena Heem is nu opgeheven terwijl dit voor oudere bezoekers een noodzakelijke lijn is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.