woensdag 4 november 2020

Het kon slechter maar kan het ook beter?

 

De gemeente Hardenberg staat er in vergelijking met andere gemeenten financieel niet slecht voor. We hebben gespaard voor barre tijden. En dat is maar goed ook want we zitten middenin een tweede coronagolf. We zijn daarom blij dat de gemeente investeert in zaken van waarde, zoals woningen voor onze inwoners. Want juist nu is het belangrijk zeker te zijn van een betaalbare woning als je die nodig hebt. Iedereen kent wel jongvolwassenen die eigenlijk graag een eigen huis zouden willen betrekken maar dat niet kunnen omdat er domweg niet voldoende starterswoningen beschikbaar zijn of worden gebouwd.  Daarom investeren we in de stimulering van de sociale woningbouw.

De jeugd heeft de toekomst. Maar om die toekomst te verzilveren moet je wel toegerust op die toekomst. Om volwaardig mee te kunnen doen in de maatschappij is het van groot belang dat je kunt lezen en je weg kunt vinden in het digitale oerwoud. Zodat je je niet laat misleiden door “fakenieuws” en eenzijdige berichtgeving. Daarom willen we investeren in de bibliotheek.

Het jongerenwerk in onze gemeente blijft aandacht vragen. In de afgelopen maanden is meerdere malen gebleken dat contact met jongeren en jongerengroepen van essentieel belang is. Het zou wat ons betreft nog beter gaan als de inzet op het jongerenwerk de omvang heeft die past bij een gemeente als Hardenberg. En daar hoort wat ons betreft ook een jongerencentrum bij.

 

PvdA Hardenberg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.