dinsdag 10 november 2020

Dedemsvaart gefeliciteerd?



De gemeente Hardenberg heeft na 10 jaar procederen tegen Aldi uiteindelijk haar gelijk gekregen bij de Raad van State: Aldi mag niet verhuizen naar het Mercator terrein.

Het is geen geheim dat de VVD fractie voor verplaatsing van de Aldi was, is en blijft, maar als goed verliezer hebben wij de wethouder ruimhartig gefeliciteerd met zijn behaalde overwinning en feliciteren wij door middel van deze column ook de Dedemsvaartse Middenstand Centrale die een zelfde mening als de gemeente is toegedaan.

Waarom is de VVD fractie dan voor verplaatsing? Nou, wat ons betreft is de Aldi al lang niet meer gevestigd in een winkelstraat. Daar kan de Aldi niet zo veel aan doen omdat het de gemeente is geweest die een nieuw centrum heeft ontwikkeld. Daardoor is de Julianastraat Noord als winkelgebied behoorlijk leeg gelopen en geeft vanaf de Baron tot aan de Kiewit ondertussen een verrommeld beeld. Ter bevordering van de leefbaarheid zou het wat ons betreft moeten worden getransformeerd tot hoofdzakelijk woongebied, met wellicht zo nu en dan een winkel, kantoor of praktijkruimte. Als je door de leegstand heen kijkt dan staan juist in dat gedeelte nog mooie panden en het zou het als ‘woonboulevard’ de toegangspoort kunnen worden richting het echte kernwinkelgebied. Een warm welkom!

Het CDA blijft met haar partners vasthouden aan de oude plannen voor de Julianastraat Noord die 10 jaar geleden wellicht nog enigszins begrijpelijk waren, maar ondertussen allang zijn ingehaald door de tijd. Aldi en de gemeente Hardenberg zullen elkaar nog wel een tijdje in een ijzeren houtgreep houden waardoor in de Julianastraat Noord voorlopig helemaal niets gebeurt. Dat betekent dat er met de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 voor de Dedemsvaarders echt iets te kiezen valt. De VVD wil namelijk ruimte maken om de leefbaarheid in de Julianstraat Noord te bevorderen en ook eindelijk eens starten met de ontwikkeling van het Mercatorterrein. Daarvoor is Aldi nodig als gesprekspartner en niet als tegenstander.  

Wat de VVD betreft verdient Dedemsvaart een oplossing voor de leegstand in de Julianastraat Noord en de ontwikkeling van het Mercatorterrein en dus een verandering in opstelling: daarmee hadden wij graag alle Dedemsvaarders willen feliciteren! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.