maandag 7 september 2020

Bloeiende toekomst



 

2020 gaat zonder twijfel de geschiedenis in als het jaar van de wereldwijde corona-pandemie. En we zitten er eigenlijk nog middenin. Hoewel er al meer kan dan in het begin van de intelligente lockdown, we zijn nog niet terug naar hoe het voor medio maart van dit jaar was. En wat zien we met elkaar uit naar weer letterlijk dicht bij elkaar mogen zijn, zonder te reserveren ergens iets te gaan eten met vrienden, zonder zorgen op bezoek te kunnen bij grootouders en niet meer verplicht met een winkelwagentje door de supermarkt te hoeven als je alleen maar een tube tandpasta nodig hebt…. We verlangen naar hoe het was en we zijn de maatregelen moe. Hopelijk is er aan het einde van dit jaar daadwerkelijk zicht op een vaccin.

 

In maart 2021 zijn er weer Tweede Kamerverkiezingen. Afgelopen zaterdag was de start van de landelijke campagne van de ChristenUnie. We hebben gekozen voor drie lijnen: 1) echte aandacht voor mensen, 2) van groei naar bloei en 3) rentmeesterschap voor onze schepping. Hiermee kiest de ChristenUnie een toekomstgerichte koers. Om die toekomst voor iedereen leefbaar en de moeite waard te houden, moeten we samen aan de bak. In deze tijd van covid-19 hebben we nog beter geleerd hoe belangrijk het is ècht oog te hebben voor elkaar als mens. De afgelopen maanden hebben ook duidelijk gemaakt dat altijd meer niet altijd beter is. En de vraagstukken rondom het milieu laten ons zien dat we het over een andere boeg moeten gooien.

 

Vooruitkijken en volhouden heeft de gemeente Hardenberg gebracht waar we zijn. Het zorgt ervoor dat we de toekomst, ondanks alles, met vertrouwen tegemoet zien. Eind september doet de nieuwe burgemeester, Maarten Offinga, zijn intrede. Onder zijn voorzitterschap debatteert de gemeenteraad later dit jaar onder andere over de mogelijke verlenging met vijf jaar van de opvang van asielzoekers in het AZC. Niet iedereen is er onverdeeld blij mee; meerkleurigheid in onze straten is één ding, maar er waren ook incidenten. De ChristenUnie blijft weg bij goedkope stereotypen maar we kijken niet weg van de realiteit. Naast opvang voor hen die dat nodig hebben en verrijking van onze lokale samenleving, is veiligheid ook belangrijk. We moeten dat goed met elkaar in evenwicht brengen.

 

In ons verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, heeft de ChristenUnie een tekst van de profeet Jeremia gebruikt: "zet je in voor de bloei van je stad, want de bloei van de stad is ook jullie bloei." Dat blijven we doen. Met al onze menselijke beperkingen en in de wetenschap dat we het nooit voor iedereen goed zullen doen. Maar wel met onze blik naar voren, als aandachtgevers, bloeibevorderaars en rentmeesters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.